Alimentația corectă – cinci beneficii majore

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos nu este un proces ușor atunci când organismul a fost obișnuit diferit, dar beneficiile sale asupra stării generale sunt considerabile și cu efecte pe termen lung.

Studiile arată că o alimentație sănătoasă prezintă numeroase beneficii pentru corpul uman, în opoziție totală cu una bazată pe consumul produselor fast-food. În continuare, Go Bio îți prezintă cinci avantaje ale stilului de viață sănătos, potrvit studiilor realizate de către medici.

1. Reducerea riscului de cancer

Într-un articol precedent am vorbit despre efectele consumului de fast-food, principalul pericol fiind obezitatea. Specialiștii din SUA afirmă că există o legătură directă între obezitate și 40% dintre toate tipurile de cancer.

Studiile dovedesc că o alimentație bogată în fructe, legume și nuci protejează împotriva cancerului, deoarece substanțele conținute acționează ca antioxidanți care protejează celulele de factorii ce pot provoca aceste boli.

2. Controlul diabetului zaharat

Mâncarea de tip fast-food este bogată în grăsimi saturate și carbohidrați, care pot genera în timp probleme grave precum diabetul. Persoanele diagnosticate cu această boală sunt afectate direct, de aceea ar trebui să evite alimente ce le vor agrava starea de sănătate.

O alternativă sănătoasă a fast-food-ului sunt legumele și fructele, ale căror proprietăți reglează nivelul de glucoză din sânge și mențin tensiunea arterială și colesterolul în limite normale.

3. Prevenirea accidentelor vasculare

Bolile cardiovasculare reprezintă principala patologie la nivel mondial, implicând de regulă inima și vasele de sange. Studiile arată că aproximativ 80% dintre aceste boli pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos, bazat pe activitate fizică și o alimentație corectă.

4. Pierderea în greutate

Un stil de viaţă sănătos reglează automat greutatea corporală, mai ales când este combinat cu sportul. Dacă vrei să slăbești, trebuie să reduci aportul de calorii la limita necesarului zilnic, dar introducerea și menținerea unei diete fără alimente procesate te va ajuta să nu depășești această limită fără a mai număra.

5. Îmbunătățirea stării generale

Cercetările arată că există o relație direct proporțională între alimentație și starea de spirit. Alimentele cu conținut glicemic ridicat precum fast-food-ul vor provoca oboseală, pe când cele bogate în macronutrienți, vitamine și minerale precum legumele, fructele și cerealele integrale vor contribui la stimularea energiei.

Alimentația sănătoasă contribuie și la menținerea sănătății mintale, prin stimularea memoriei și prevenirea demenței, dar și la asigurarea unui somn odihnitor.

Acestea fiind spuse, say YES to healthy life!

Surse: http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/zece-beneficii-ale-unei-alimentatii-sanatoase_17000

https://www.ziarulderoman.ro/beneficiile-unei-alimentatii-sanatoase/

https://www.medlife.ro/obezitate-asociata-diagnostic-cancer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s